De mannen van het eerste elftal van VV Manderveen gingen vandaag op bezoek bij Uitspanning Door Inspanning in de hoofdspeelstad van de 5e klasse A, Enschede.

De spelers van UDI, dat zich behoorlijk versterkt heeft deze zomer, schoten uit de startblokken. Binnen 10 minuten verdween de eerste goal achter goalie Bas Aman. Een schitterende voorzet werd á la Van Basten in de bovenhoek gevolleyd. Langzamerhand kreeg Manderveen 1 meer grip op het beweegelijk UDI. De Enschedeërs bleven de eerste helft dreigend, maar wisten niet meer te scoren. Manderveen 1 was 2 keer gevaarlijk. Wout Wesselink kopte net naast en Joris Wesselink schoot net boven de deklat.

In de 2e helft ging Manderveen 1 op zoek naar het doelpunt. Stopper Stef de Witte schoof regelmatig door waardoor er een man-meer-situatie ontstond voor de roodhemden. Enkele dreigende momenten voor het Enschedese doel was het gevolg. Stef Aman kopte net voorlangs. Ook Vincent Webbink bleef een plaag voor de verdedigers van UDI.

De Enschedeërs bleven de gehele tweede helft gevaarlijk met messcherpe counters. In de 80e minuut werd de rappe rechtsbuiten van UDI weggestuurd en bediende zijn collega spits op wenken. De 2-0 was de nekslag voor Manderveen 1. Het verzet was gebroken en UDU kon in de laatste minuten nog uitbouwen naar een 4-0 eindstand. Vincent Webbink had nog een kans op de eretreffer, maar liet deze onbenut.