De hoofdmacht van volksclub VV Manderveen ging vandaag op bezoek in Enschede bij VOSTA. Oud-trainer Rene Dikken maakte afgelopen zomer de overstap naar deze club.

De Manderveners werden in Enschede vergezelt met een flinke schare supporters. Dezen was er dan ook alles aan gelegen de punten richting Manderveen te transporteren.

In de eerste helft waren beide clubs aan elkaar gewaagd, het verschil in creativiteit was echter wel duidelijk. In tegenstelling tot de Enschedeërs wist Manderveen 1 wel tot kansen te komen. Joris Wesselink, Timo Roelofes en Mark Haarhuis waren enkele keren dichtbij. Even later was het Coen Bernds die de bal randje 16 keihard via de binnenkant van de paal binnenkegelde. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. De thee werd met een ruststand van 0-0 opgezocht.

In het eerst deel van de tweede helft bleven de kansen voor beide ploegen uit. Enkele keren was Manderveen 1 dreigend. Joris Wesselink zag zijn kopbal net naast gaan. Uit een corner zag spits Timo Roelofes zijn inzet door de keeper gekeerd worden. Het venijn zat vandaag echter in de staart. Linksback Vincent Webbink werd naar voren gestuurd, wat de nodige dreiging met zich meebracht.

Zo’n 15 minuten voor het einde werd Wout Wesselink gelanceerd. De spits bleef ijzig kalm en schoot de bal onberispelijk in de verre hoek. Vosta probeerde nog wel aan te vallen, maar kwam maar niet tot kansen met dank aan het solide ogende defensieve bouwwerk van Manderveen 1. Ongeveer 5 minuten na de eerste goal werd Vincent Webbink op zijn wenken bediend door een schitterende ‘touch’ van Stef Aman. Vincent schoot alle onzekerheid aan flarden en liet de 0-2 op het scorebord verschijnen. De overwinning kwam niet meer in gevaar voor de manschappen van Herman Middelkamp.

Volgende week staat de derby tegen Fleringen 1 op het programma. Aftrap 14.00 uur op het heilige gras van VV Manderveen.