Vandaag stond de de wedstrijd tegen kerkdorp Fleringen op het programma voor het eerste elftal van VV Manderveen.

De degradant kwam met aanvallende intenties naar de Manderveense voetbaltempel, maar het eerste half uur konden de Fleringse mannen het vuur op het doel van Bas Aman niet openen. Manderveen 1 stond compact opgesteld en kwam er met enkele bevliegingen van backs Rick Stopel en Vincent Webbink af en toe gevaarlijk door. In de 20e minuut was het kassa. Vincent startte de motoren en schakelde door naar de 5e versnelling. Liefst 5 Fleringers hadden het nakijken en de vedette schoof zijn 2e doelpunt van het seizoen langs de keeper het hoekje in.

In het laatste kwartier voerde Fleringen 1 het tempo op. Manderveen 1 kwam onder druk te staan en kreeg dan ook de gelijkmaker om de oren: 1-1.

In de tweede helft was het Gijs Wesselink die vertrouwde op zijn ‘tor-instinct’ en hij schudde 2 man af. De tegenstander greep het shirt van de spits, maar de arbiter van dienst gaf geen penalty. Even later was het Fleringen 1 dat een goede aanval promoveerde tot doelpunt: 1-2.

Manderveen 1 ging de laatste 10 minuten all-inn met een een-op-een-verdediging. Joris Wesselink was dichtbij met een snoeiharde vrije trap. Vincent Webbink kroonde zich even later bijna tot goudhaantje, maar zijn schot werd gekeerd. Manderveen 1 kreeg nog een vrije trap, waarbij ook doelman Bas Aman naar voren werd gestuurd. Coen Bernds zette er zijn krullenbos nog tegen aan, maar de bal mistte nauwkeurigheid. Diep in de blessuretijd maakte Fleringen 1 gebruik van de man-meer-situatie voorin en gaven de Manderveners de nekslag: 1-3.