Vanmiddag om 14.00 uur floot de scheidsrechter voor de eerste keer op z’n fluit voor het begin van de wedstrijd SVV’91 tegen het eerste elftal van VV Manderveen.

Het eerste kwartier ging gelijk op met kansen voor beide ploegen. Joris Wesselink was dichtbij de openingstreffer, zijn schot werd knap uit de bovenhoek getikt. SVV kreeg een corner en het was meteen raak. Manderveen 1 stond totaal verkeerd te dekken en de vrijstaande spits kon de bal in het doel schieten, 1-0. Niet veel later kwam de snelle linksbuiten Veel te gemakkelijk langs zijn directe tegenstander en schoot hard binnen in de korte hoek. Manderveen 1 was totaal van slag en direct na deze tegentreffer werd de Manderveense opbouw verstoord en stond de 3-0 op het scorebord. Hierna gebeurde er niet veel meer en werd er gerust met een 3-0 stand.

In de rust werd aangegeven dat de goals te makkelijk werden weg gegeven door persoonlijke fouten en dat er nog van alles mogelijk is. Manderveen kwam sterk uit de kleedkamer en zette SVV direct vast op eigen helft. SVV kwam er nog sporadisch uit. Die ene keer dat ze eruit kwamen was het wel meteen raak, SVV counterde zich naar de 4-0. Na deze tegenslag stroopten de Manderveners de mouwen nog eens op en kwamen er genoeg kansen om met een gelijkspel of zelfs overwinning huiswaarts te keren. Wout Wesselink zijn afstandsschot werd uit de kruising getikt door de keeper van SVV. Stef Aman kon de bal in het vrije doel koppen maar de bal ging er via de binnenkant van de paal weer uit. Timo Roelofes was de keeper al voorbij maar had Iets te veel tijd nodig en werd bijgehaald door een Surinaamse verdediger. Manderveen 1 had nog recht op een penalty, bij een corner werd Joris Wesselink in z’n gezicht geslagen door de uitkomende keeper. Stan Reinerink gaf de bal goed voor op Wout Wesselink, maar hij schoof de bal langs het vrije doel.

Al met al een nederlaag dat Manderveen 1 totaal aan zich zelf te danken heeft. Als er in de eerste helft met de zelfde instelling gevoetbald werd als de tweede helft waren er punt(en) mee huiswaarts genomen.

Volgende week staat er geen wedstrijd gepland, maar op 30 oktober wordt er op het thuishonk in Manderveen gevoetbald tegen Phenix. De aftrap is om 14.00 uur.