De manschappen van het eerste elftal van VV Manderveen konden vandaag hun borst nat maken. De koploper, Sportlust Glanerbrug, kwam naar sportpark ’t Kulturhus te Manderveen.

Het was zaak zo lang mogelijk de nul te houden, maar dit plan kon al snel worden doorgestreept. De Duitssprekende Torjäger Olli die over het postuur van Jan Koller beschikt, trof al na enkele minuten het Manderveense doel. Manderveen 1 moest alle zeilen bij zetten om mee te komen met de Glanerbruggers. De thuisploeg zat zeer kort om het de kwalitatief zeer sterke tegenstander moeilijk te maken. Het lukte de roodhemden dan ook redelijk om mee te voetballen en soms zelfs druk te zetten op het vijandelijke doel. Glanerbrug kreeg kansen, maar wisten het net niet te vinden. Uit een scherpe counter maakten de bezoekers de 2-0. Ook de 3-0 werd nog voor rust beklonken. Uit de kluts wist een aanvaller van Sportlust het net te vinden.

Na rust kreeg Manderveen 1 het nog moeilijker. Sportlust voerde het tempo nog meer op en wist keer op keer via de ijzersterke spits de aanvallen op te zetten. De stand groeide mee in het tempo van de tegenstander en na 75 minuten stond een 0-8 op het scorebord. Manderveen 1 wist 2 keer in de buurt te komen van het vijandelijke doel. De stand bleef in het verloop van de wedstrijd ongewijzigd.

Manderveen was niet opgewassen tegen Sportlust Glanerbrug en kijkt vooruit naar de volgende wedstrijd, uit tegen SVV.