Vandaag stond voor de hoofdmacht van VV Manderveen de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen degradant AVC Heracles.

De roodhemden lieten de gasten het spel maken en speelden in een compacte samenstelling. De Almeloërs kwamen niet tot kansen en stuitten steeds weer op de defensieve muur van Manderveen 1. Zo’n 15 minuten voor het rustsignaal kregen de Heraclieden een corner. Nog voor dat deze genomen was, liet een speler zich met groot theater en een gil van een behoorlijk aantal decibels vallen. De scheidsrechter leek een liefhebber, beoordeelde het toneelstuk met een cijfer 10 en wees resoluut naar de stip. ‘Good old’ Gerrit Hendriks klaarde het klusje: 0-1. Manderveen 1 kreeg nog een uitstekende kans op de 1-1. Joris Wesselink schoot de bal snoeihard op goal, maar de keeper van AVC Heracles wist deze met veel geluk te pareren.

Na rust kreeg Manderveen 1 meer aanvalsdrang en nam de dreiging op het Almelose doel toe. Stef Aman was dicht bij een goal met een schot in de korte hoek. Helaas kreeg Manderveen 1 weer een doelpunt met een smaakje te verwerken. Stef de Witte werd met 2 handen in de rug geduwd, waarna de spits kon aantekenen voor 0-2. De scheidsrechter leek nog te twijfelen, maar kende het doelpunt toch toe.

Manderveen schakelde 1 door en gaf meer druk. Timo Roelofes stuurde Rick Stopel de diepte in. Een prachtige voorzet op Joris Wesselink volgde, maar deze werd helaas in het netje gekopt door het sneeuwvlokje. Niet veel later was Joris Wesselink wel succesvol. Na een sterke actie schoot hij de bal met precisie in de verre hoek. Manderveen 1 ging voor het punt. Een kanonkogel van ’n oaln Ruud Horst werd de doelman van Heracles uit de hoek geplukt. Vlak voor tijd had Roy de Witte nog de kans op de gelijkmaker. Hij ging alleen op goal aan, maar kwam net niet goed uit met z’n passen. In de rebound was Coen Bernds nog dichtbij, maar helaas was het geluk niet aan de zijde van de Manderveners. Het bleef bij 1-2.

Volgende week gaat Manderveen 1 op bezoek bij Vosta, waar oud-trainer René Dikken de lakens uitdeelt.