Vandaag stond de ouderwetse derby tegen fusieclub DTC’07 op het programma voor het eerste elftal van VV Manderveen. De afgelopen jaren verdween de tweestrijd uit het programma, maar vandaag was deze helemaal terug.

Manderveen 1 liet DTC’07 het spel maken, maar de nummer 3 van de competitie maakte maar weinig klaar tegen het goed georganiseerde team van oefenmeester Herman Middelkamp. De backs Mark Haarhuis en Rick Stopel stonden hoog opgesteld waardoor de dubbeldorpse voetbalclub niet tot gevaar kwam. De rood-hemden werden wel gevaarlijk en Wout Wesselink had een wereldgoal in gedachten zoals alleen Zinedine Zidane ze kan maken. Na een indrukwekkende solo volgde een krul vanaf randje 16-metergebied en de bal zweefde over de keeper, maar raakte de binnenkant van het aluminium. De rebound was niet besteed aan Brian de Witte.

DTC’07 probeerde via de lange spits gevaarlijk te worden, dit lukte één keer. Bas Aman pareerde goed. Na een half uur wist Timo Roelofes de bal klaar te leggen op Wout Wesselink, de man in vorm joeg de bal tegen de touwen. Een terechte voorsprong en tevens de ruststand.

In de tweede helft probeerde DTC’07 wel om gevaarlijk te worden maar het was niet bij machte om de muur van trainer/coach Middelkamp, die in het grensgebied iets voor de 16-meterlijn was opgesteld, te kraken. Tot de 87e minuut bleven kansen uit en leek Manderveen 1 de overwinning mee te nemen naar het thuisfront. Timo Roelofes kon de wedstrijd beslissen, maar oog in oog met de keeper miste hij. Helaas besloot de scheidsrechter, die de hele wedstrijd al korfbalregels hanteerde en niet begreep dat voetbal een contactsport is, zijn stempel op de wedstrijd te drukken. DTC’07 gooide nog maar eens een bal de zestien in. Op onbegrijpelijke wijze zag hij in het kopduel tussen Stef de Witte en de Denekamper spits een penalty. DTC’07 pakte het cadeautje dankbaar uit.

In de slotminuut was er nog een dijk van een kans voor de thuisploeg maar Bas Aman toonde zijn de klasse. Manderveen 1 werd bestolen van de winst die het verdiende en keerde teleurgesteld huiswaarts.