Het eerste elftal van VV Manderveen speelde vandaag de thuiswedstrijd tegen de Turkse voetbalvereniging.

Het eerste kwartier van de Manderveners was dramatisch. De duels werden niet gewonnen en de organisatie stond niet goed. Persoonlijke fouten vormden de basis voor een snelle 0-2 achterstand. Tot overmaat van ramp kreeg TVV ook nog een penalty vanwege vermeend hands van Joris Wesselink. De penalty werd niettemin misgeschoten door de Turken.

Manderveen 1 had het licht gezien en gooide het over een andere boeg. Twijfel en afwachtendheid maakten plaats voor passie en strijd. Met voorop routinier Coen Bernds die zijn been niet terugtrok en voorstopper Timo Paus, die de Turkse spits de broodjes kruidenboter van gisteren 04.30 uur de rest van de wedstrijd liet ruiken. Het begon met speldenprikjes van rood-hemden, maar iets voor rust schoot ‘coming man’ Wout Wesselink de aansluitingstreffer binnen.

In de tweede helft zette Manderveen 1 de tegenstander onder druk. De Enschedeërs konden niets meer anders dan inzakken en verdedigen. Manderveen 1 viel naar hartelust aan. Aanval na aanval werd opgezet, maar veel grote kansen bleven uit. Brian de Witte was dichtbij de gelijkmaker met een kopbal. De grootste kans op een verdiend punt was er voor Gijs Wesselink. De spits ging alleen op de keeper af, maar werd op de rand van het 16-metergebied onderuit gehaald. De scheidsrechter van dienst besloot geen rode kaart te geven. De vrije trap die volgde werd door Joris Wesselink kiezelhard op doel gevuurd. De keeper pareerde met een knappe reflex.

Het bleef bij 1-2, zuur dat het slappe eerste kwartier niet meer kon worden ingehaald.