Vandaag kwam nummer 2 van de ranglijst, Zenderen Vooruit, op bezoek bij het eerste elftal van VV Manderveen. Voor de wedstrijd werd afgesproken om de bezoekers het spel te laten maken en er via de counter uit te komen.

Om 14.00 floot de scheidsrechter voor het eerst op zijn fluit. Zenderen Vooruit stichtte het eerste gevaar door de bal op de lat te schieten. Manderveen 1 was hierna ook dichtbij de openingstreffer. Timo Roelofes zag de keeper zijn schot uit de kruising tikken.

Zenderen Vooruit was de eerste helft beter, maar de solide verdediging van Manderveen 1 hield goed stand. Na 35 minuten voetballen wist zenderen er toch doorheen te komen. Teun Besselink draaide zich knap vrij en schoot de bal in de lange hoek. Manderveen 1 kreeg later nog enkele kansen via 2 kopballen van Joris Wesselink.

Na rust probeerde Zenderen Vooruit de Manderveense defensie onder druk te zetten maar de roodhemden voetbalden zich hier knap onder uit. Manderveen 1 voetbalde voor de gelijkmaker en die kwam er ook in de 70e minuut. Een lange bal werd verlengt door Joris Wesselink. Timo Roelofes bleef ijzig koel en tikte de bal in het netje: 1-1. Helaas viel hierna vrij snel de 1-2. De bal werd voor gegeven en het duel werd te makkelijk verloren waardoor zenderen weer op voorsprong kwam.

Manderveen 1 had later de kans op de gelijkmaker, maar helaas wist spits Wout Wesselink de doelman niet te passeren. In de laatste 10 minuten gingen de Manderveners één-op-één spelen en scoorde Zenderen Vooruit in de 90e minuut de 1-3 uit een counter. Op basis van de tweede helft had een gelijkspel niet misstaan.