Na een lange winterstop begon vandaag de competitie weer voor het eerste elftal van VV Manderveen. Dit moest het vandaag stellen zonder de lang geblesseerde Stef de Witte en Vincent Webbink.

Het begin van de wedstrijd was voor de tegenstander. Vosta begon scherper en sterker dan de thuisploeg. Na 15 minuten voetballen keek Manderveen 1 dan ook tegen een achterstand aan. Bij een indraaiende corner kopte Vosta de 1-0 op het scorebord.

Manderveen 1 werd toen wakker en direct gevaarlijk. Spits Wout Wesselink was 2 keer dichtbij met afstandsschoten.

Na 30 minuten voetballen moest Manderveen 1 met 10 man verder. Coen Bernds moest na een overtreding het veld verlaten. De scheids liet niet veel toe en kort hierna moest vosta ook met 10 man verder. Manderveen 1 kwam beter in de wedstrijd en kort voor rust kwam Timo Roelofes net iets te laat bij de bal na een hard schot van Brian de Witte.

Na de thee kwam Manderveen 1 sterk uit de kleedkamer. Mark Haarhuis gaf een diepe bal op de opkomende Rick Stopel. Hij ging de 16-meter in en legde de bal terug op de inkomende Timo Roelofes. Helaas kreeg hij de bal niet onder controle, waardoor een vrije schietkans uitbleef. Vosta kwam er nog een keer gevaarlijk uit. De spits uit Enschede ging alleen op keeper Bas Aman af, maar hij bleef rustig en hield Manderveen 1 in leven.

Manderveen 1 bracht Gijs Wesselink binnen de lijnen om meer gevaar te stichten. Wout Wesselink was dichtbij de gelijkmaker maar zag zijn schot op de paal belanden. Vosta werd geïrriteerd en na 75 minuten moest Vosta met 9 man verder na weer een rode kaart.

Manderveen 1 gaf alles wat het had en in de 88e minuut viel de gelijkmaker. Rick Stopel gooide de bal er nog eens hoog in, Joris Wesselink controleerde de bal en legde breed op Gijs Wesselink. Deze bleef ijzig koel en maakte er 1-1 van. In de extra tijd had Joris Wesselink zo maar eens Manderveen 1 naar de overwinning kunnen schieten, maar zijn schot werd goed gepakt door de keeper van Vosta.

Manderveen 1 heeft vanmiddag 2 punten laten liggen doordat het te slap aan de wedstrijd begon. Volgende week wordt er een uitwedstrijd tegen Fleringen 1 gevoetbald, aftrap 14.00 uur.