Vanavond stond de inhaalwedstrijd tegen Enschedese Boys op het programma voor het eerste elftal van VV Manderveen. De Manderveners moesten veel schuiven in de basis elf door een aantal blessures.

Om half 7 werd er afgetrapt op het Manderveense thuishonk. Enschedese Boys had veelal de bal, maar speelde in een te laag tempo om echt gevaarlijk te worden. Manderveen 1 hield de laatste linie goed gesloten en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit via Wout Wesselink en Chiel Booyink. Laatstgenoemde ging na 25 minuten voetballen alleen op de keeper af, maar wist de score niet te openen. De ‘boys’ uit Enschede wisten hier weinig tegenover te zetten. Ze werden 2 keer gevaarlijk door afstandschoten.

Vlak voor rust opende topscorer Wout Wesselink de score. Hij verschalkte de keeper met een afstandschot in de korte hoek.

Na rust probeerden de Eschedese Boys de Manderveense defensie vanaf de aftrap onder druk te zetten, maar dat kwam geen moment in gevaar. Manderveen liet 1 hen de bal, maar had zelf juist de grootste kansen. Joris Wesselink werd op de 16-meter aangespeeld. Hij wipte de bal over de keeper. Iedereen langs de kant zag dat de bal over de lijn was, maar werd helaas niet goedgekeurd door de scheidsrechter en vlagger.

Na 75 minuten voetballen maakte Wout Wesselink aan alle onzekerheid een eind door zijn tweede van de avond binnen te schieten. Enschedese Boys werd in de slotfase nog gevaarlijk via 2 vrije trappen, maar deze troffen geen doel.

Manderveen 1 neemt door deze overwinning iets afstand van Vosta en Bornerbroek en loopt in op Langeveen 1. Aanstaande zondag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt SVV op bezoek. De aftrap is om 14.00 uur.