Het eerste elftal van VV Manderveen speelde vandaag haar uitwedstrijd bij de Turkse voetbalvereniging uit Enschede. Manderveen 1 en TVV speelden geen allerbeste wedstrijd en het spelbeeld was in evenwicht.

De Turken waren enkele keren dreigend, maar tot doelrijke kansen kwamen ze niet. Vleugelflitser Wout Wesselink kreeg wel een 100% kans, maar schoot in een een-tegen-een duel op de keeper. TVV scoorde een minuut later wel. Iets later was het captain Mark Haarhuis die de stand gelijk trok.

Daarna leverde een aanval uit het boekje via Stef Aman en Stef de Witte niet het gewenste resultaat op. Ruststand: 1-1.

In de tweede helft probeerde Manderveen 1 jacht te maken op de 1-2. Wout Wesselink had dit kunnen verwezenlijken, maar kopte een opgelegde kans naast. TVV wist het klusje wel te klaren en weifelend optreden in de defensie van Manderveen werd afgestraft. Keeper Bas Aman wist het schot nog bijna te keren, maar de bal ging met behulp van de wind toch in het net.

Manderveen 1 gaf niet op en stuurde wout Wesselink nog maar eens de diepte in. Wesselink schudde de verdedigers af en werd uiteindelijk ten gronde gewerkt. Iedereen hield al rekening met een penalty, maar de scheidsrechter gaf op onbegrijpelijke wijze een vrije trap tegen. Manderveen 1 stuurde al haar troepen naar voren, al mocht het niet baten.

Manderveen 1 had opnieuw een penalty kunnen krijgen in de slotfase, maar de scheidsrechter gaf opnieuw niet thuis. Via een counter maakten de Turken ook nog de 3-1.

Vandaag wist Sportlust Glanerbrug het kampioenschap van de 5e klasse A bij Zenderen Vooruit veilig te stellen. Hierbij feliciteren wij Sportlust met het behalen van het kampioenschap.