Gisteren stond voor het vlaggenschip van VV Manderveen de thuiswedstrijd tegen concurrent Bornerbroek op het programma. Dat team haalde de afgelopen weken veel punten en is Manderveen 1 daardoor gepasseerd op de ranglijst, met een gat van 3 punten. De roodhemden waren dan ook gebrand om de drie punten in de eigen veste te houden.

Manderveen 1 begon voortvarend. Joris Wesselink passeerde op de rechterflank twee man en wist een piekfijne voorzet af te leveren op de gelouterde Spits Vincent Webbink. Webbink wist de bal met een gevoelige touch over de keeper te krullen en zette de 1-0 voorsprong op het scorebord.

De opdracht voor de rest van de wedstrijd was helder: de nul houden. Ondanks dat Bornerbroek het betere combinatiespel in huis had wisten ze tot 10 minuten voor rust niet gevaarlijk te worden. De aanvallen van de gasten liepen continu spaak op het vier-mans-blok onder leiding van captain Mark Haarhuis. Manderveen 1 was 2 keer gevaarlijk via de rappe Wout Wesselink en een vrije trap van Timo Roelofes die net naast werd geschoten.

In de laatste 10 minuten voor rust had Bornerbroek de cruise control ingeleverd voor het gaspedaal en werd Manderveen 1 onder druk gezet. De ‘blauwen oet het Brook’ waren dreigend en waren behoorlijk dichtbij met een knal op de onderkant van de deklat. Timo Paus wist een rebound te voorkomen door zijn grote teen tegen het leer te plaatsen en de bal weg te werken. Manderveen ging rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft had Manderveen 1 de controle over de wedstrijd terug. De Manderveners lieten het spel aan Bornerbroek en loerde op een kansje in de counter. In de personen van Heiko Hemmink en Coen Bernds bracht trainer/coach Middelkamp gezamenlijk 60 jaar voetbalervaring binnen de lijnen. Bornerbroek miste creativiteit om tot doelrijke kansen te komen. Ook Manderveen 1 wist lange tijd niet gevaarlijk te worden voor het vijandige doel.

De gasten hanteerden de laatste 20 minuten een offensievere speelwijze en dit resulteerde in een uitstekende kans, maar opnieuw stond de onderkant van de lat en opnieuw de dikke teen van Timo Paus Bornerbroeks succes in de weg.

Manderveen 1 bleef strijden voor elke vierkante millimeter en kreeg vlak voor tijd de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Op welhaast Messiaanse wijze wist Wout Wesselink 3 verdedigers het bos in te sturen, maar zijn schot belandde op de paal. Wat restte waren nog enkele speldenprikjes van Bornerbroek, maar de zege werd niet meer weggegeven.