Gisteren begon het eerste elftal van VV Manderveen de competitie in Enschede. De Manderveners moesten het hierbij opnemen tegen koploper SVV.

Manderveen 1 moest puzzelen in de opstelling doordat er 6 spelers niet konden spelen vanwege blessures. Over de eerste helft kunnen we kort over zijn. De club uit Enschede begon beter aan de wedstrijd. Manderveen 1 liet SVV te veel voetballen en de ruimtes waren te groot. Hier wisten de rappe jongens uit Enschede wel raad mee. Met een 2-0 achterstand werd de thee opgezocht.

In de rust werden er 2 wijzigingen doorgebracht. Manderveen 1 ging de tweede helft een op een voetballen om zo snel de aansluitingstreffer te maken. Na een uur voetballen hadden ze hier de mogelijkheid voor. Joris Wesselink mistte echter de penalty waardoor de stand 2-0 bleef. Manderveen 1 werd niettemin beter en de ‘Surinamers’ werden terug gedrongen.

In de 70e minuut maakte Roy Huzink de 2-1 door goed door te jagen op de verdedigers. Deze gingen in de fout en Roy had vrij baan richting de goal. Manderveen 1 won op dat moment elk duel en had steeds meer het gevoel dat de 2-2 niet lang meer zou uitblijven.

Zo’n 10 minuten voor tijd veranderde echter veel. Buiten het zicht van de scheidsrechter trapte de spits van SVV Ruud Hankamp vol in een kuit. Door enkele opstandjes legde de scheidsrechter het spel een tijd stil. Na een korte pauze werd de wedstrijd weer hervat. Manderveen 1 moest echter met 10 man verder doordat Ruud Hankamp niet verder kon en het team alle wissels al had ingezet. Hierna kregen beide ploegen nog enkele kansen, maar er werd niet meer gescoord.

Manderveen 1 had zeker een punt aan deze wedstrijd over moeten houden, maar het moest helaas met lege handen naar huis. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Bornerbroek op het programma. Aftrap is om 14.00