Afgelopen zondag speelde het vrouwenelftal van v.v. Manderveen hun vijfde wedstrijd voor de competitie. Na drie keer winst en één gelijkspel keerden de dames afgelopen zondag opnieuw ongeslagen huiswaarts. Ze namen het op tegen de fanatieke dames uit Enter.

Tijdens de eerste helft gingen de twee teams redelijk gelijk op. De aanvallen gingen over en weer en het was meteen duidelijk dat Enter een geduchte tegenstander was voor de Manderveners. Na tien minuten speeltijd schoof Emma Oude Hendriksman na een voorzet van Simone Godeke de bal rustig achter de keepster van Enter. De voorsprong van de uitploeg was niet van lange duur, want slechts twee minuten later scoorde de tegenstander de gelijkmaker vanuit een vrije trap. Echter, Simone Godeke liet er geen gras over groeien en zette in de dertiende minuut Manderveen opnieuw op voorsprong. Manderveen kreeg de smaak te pakken en er volgden enkele schoten op goal vanaf de voeten van Annemiek Bonke en Maddie Stopel. In de 35e minuut wist Annemiek Bonke de bal opnieuw binnen de palen van Enter te schieten. Na een goede redding van keepster Annemiek Sluizeman gingen de twee ploegen naar de thee met een ruststand van 1-3. Na de rust kwam Enter terug. In de 46e minuut maakten ze de eerste aanval, gevolgd door twee corners. Maar Manderveen vocht terug met een aanval van Annemiek Bonke en Simone Godeke. De twee teams gingen redelijk gelijk op en er volgden enkele kansen van beide ploegen. In de 58e minuut wist Enter toch te scoren met een hoog schot op doel. Na hun tweede goal leek het erop dat Enter de overhand ging nemen, maar Simone Godeke vergrote de Manderveense voorsprong in de 75e minuut na een assist van Annemiek Bonke. Manderveen kwam terug en zetten in de tachtigste minuut haar stempel op de wedstrijd na een goed schot over de Enterse keepster van spits Simone Godeke.

Met de winst van afgelopen zondag hebben de Manderveense dames de tweede plaats achter DTC’07 ingenomen. Aanstaande zaterdag nemen de dames het op tegen de altijd lastige tegenstander Zenderen Vooruit. De wedstrijd wordt om 18.00 uur gespeeld in Manderveen.