Gisteren stond voor het eerste elftal van VV Manderveen de derby tegen de evenknie van VC Fleringen op het programma.

Om 14.00 uur floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd en Manderveen 1 startte voortvarend. Uit de eerste beste aanval werd er gescoord. Tom Wessels sneed vanaf de rechterkant naar binnen en schoot hard raak in de korte hoek: 0-1.

Fleringen 1 had daarna het betere van het spel, maar werd amper gevaarlijk. Manderveen 1 had via de counter de beste kansen. Wout Wesselink had tot 2 keer over de 0-2 op het scorebord kunnen zetten, maar faalde in de afronding. Fleringen 1 schoot nog een keer op de paal. Ruststand dus 0-1.

In de rust werd bij Manderveen 1 aangegeven zo te blijven staan en dan proberen via de counter de score uit te breiden.

Na rust het zelfde spelbeeld; Fleringen 1 veel balbezit en Manderveen 1 loerend op de counter. Na 55 minuten werd het 1-1 door een afstandschot van Sjoerd Booyink. Vlak hierna kwamen de Fleringers op voorsprong door een doelpunt van Martijn Poppink.

Manderveen ging opzoek naar de gelijkmaker en die kwam er. Vincent webbink speelde 2 man voorbij aan de linkerkant en gaf een afgemeten voorzet op Tom Wessels: 2-2. Manderveen 1 speelde toen met vertrouwen en ging vol voor de 3 punten.

Zo’n 10 minuten voor tijd maakte Vincent Webbink 2-3 door geklungel in de Fleringse defensie. Manderveen 1 probeerde de overwinning over de streep te trekken, maar 5 minuten voor tijd maakte Martijn Poppink de gelijkmaker uit een corner.

Weer geen driepunter voor de roodhemden uit Manderveen 1, maar uiteindelijk een terechte uitslag. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen La Première op het programma, aftrap 14.00 uur.