Na een lange winterstop stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen Zenderen Vooruit – VV Manderveen op het programma.

Na de aftrap zette Manderveen meteen de aanval in, wat resulteerde in een schot op goal van Simone na pas enkele minuten speeltijd. Zenderen was in de eerste helft slechts enkele keren gevaarlijk. Terwijl Manderveen de ene na de andere kans creëerde, maar deze niet wist af te maken. Totdat Maddie Stopel in de vierenveertigste minuut alleen op de keepster af ging en net voordat ze naar de grond werd gewerkt nog net de bal binnen de Zenderse palen wist te schuiven.

Na de rust ging Manderveen minder chaotisch voetballen en werd het spel beter. Na slechts een paar minuten speeltijd in de tweede helft wist Annemiek Bonke de Zenderse keepster uit te spelen en de voorsprong te vergroten. In de vijftigste minuut zette Manderveen opnieuw de aanval in die knap werd afgemaakt door Simone Godeke na een voorzet van Annemiek Bonke. Na 68 minuten speeltijd wist Zenderen uit de drukte in het Manderveense zestienmetergebied de bal binnen de doelpalen te schieten. De stand was 1-3, maar hier maakte Annemiek Bonke snel verandering in door binnen vijf minuten nog twee keer te scoren. Er volgden enkele kansen voor de Manderveense aanvallers en ook de thuisploeg bleef vechten en werd af en toe gevaarlijk. Met nog vijf minuten speeltijd op de klok kwam Zenderen op en na een overtreding door keepster Annemiek Sluizeman op de spits volgde en penalty. Annemiek dook in de juiste hoek en hield de bal in eerste instantie tegen, maar in de rebound wist de Zenderse spits alsnog de bal binnen te schieten. De eindstand was 5-2 en met het gelijkspel van DTC ’07 zijn de Manderveense dames de koploper in de competitie.

Volgende week wordt de wedstrijd tegen Enter VR1 thuis gespeeld.