Vandaag ging het eerste elftal van VV Manderveen op bezoek bij de Turkse voetbalvereniging uit Enschede.

De rood-hemden startte voortvarend. De rappe Tom Wessels werd de diepte ingestuurd, maar onreglementair ter gronde gewerkt door een verdediger van TVV. Wonderboy Joris Wesselink maakte van dit buitenkansje gebruik door de vrije trap onder in de hoek te plaatsen.

Uit een korte corner wisten de Turken de stand gelijk te trekken. Wat volgde was een open wedstrijd met aan beide kanten geen grote kansen. Vlak voor rust greep TVV uit het niets de voorsprong met een fantastisch zondagschot in de kruising; op zich niet raar op een dag als deze…

In de tweede helft bracht Manderveen 1 nestor Ruud Horst in de ploeg. De man verstrooide net zo makkelijk passes als Zwarte Piet pepernoten op 5 december. Uit een mooie aanval hadden de Manderveners kans op de 2-2. Rick Stopel stuurde de snelle Tom Wessels de diepte, op zijn beurt bediende hij Joris Wesselink, die zijn inzet katachtig uit de hoek getikt zag worden.

Opnieuw sloeg TVV op miraculeuze toe. Een crosspas werd in één keer uit de lucht gevolleyd richting doel. Bas Aman – die de geblesseerde Bram Korte verving – raakte de bal nog wel, maar had geen antwoord op de raket. Een werelddoelpunt, zoals die speler nooit weer zal maken.

Manderveen was nog enkele keren dreigend, maar kwam niet meer tot scoren. TVV deed dit in de slotminuut nog wel. Einduitslag een geflatteerde 4-1.