Om 14.00 uur ging de klassieker tussen de teams van start. Alvorens de match schoot pupil Koen ‘Graziano’ Pellen de bal met een fijne touch achter de Fleringer doelman.

In de eerste helft drukte Fleringen Manderveen terug tot hun eigen helft, dit leidde echter niet tot veel grote kansen. De grootste kans was in de 40ste minuut van Edwin Steggink. Die na een goede combinatie van Fleringen de bal echter niet wist af te ronden.

De grootste kans van Manderveense kant kwam van Wouter Kroezen die na een snelle counter voor Maarten Oosterik werd gezet. Helaas kwam de Mandervener vedette een paar centimeter te kort om de bal in te koppen.

Na de rust was het spelbeeld niet veel anders. In de 55ste minuut wist Fleringen 1 uit te breken na een aanval van Manderveen 1. Via de rechterkant werd Jitse Nijland de diepte in gestuurd. Die met een strakke voorzet Martijn Poppink wist te bereik. Hij faalde niet in de afronding en zette de stand op 0-1.

Na de treffer werd Roy ‘El Toro Salvaje’ Huzink ingebracht voor Brian De Witte. Manderveen 1 ging met meer druk naar voren spelen. Wout Wesselink wist met een kopbal Timo Paus te bereiken. Zijn inzet met het chocoladebeen werd van de lijn gehaald door de verdediging van Fleringen.

Door de druk van Manderveen kwamen er ruimtes achter de verdediging. Hierdoor brak Fleringen 1 uit. Stef Aman kende echter geen genade en schopte de watervlugge Jitse Nijland ondersteboven.

Na een rode kaart voor Stef Aman ontstond er een opstootje waarbij Steven Schepers zich niet wist te beheersen en pakte een olie domme rode kaart.

Met 10 tegen 10 pompte Manderveen 1 de bal naar voren en drukte Fleringen terug tot eigen 16. Helaas resulteerde dit niet tot de gewenste gelijkmaker.

Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen De Lutte op het programma.