Op deze winderige zondag trapte het eerste elftal van VV Manderveen om 14:00 uur af tegen Berghuizen.

De ploeg uit Manderveen trapt af met een volledige fitte selectie. Alleen publiekslieveling Timo Roelofes ontbrak vanwege een knieblessure.

Manderveen 1 zat vanaf de eerste minuut zeer kort op de tegenstander. Hier had Berghuizen het zeer lastig mee, en kwam hierdoor niet tot grote kansen. De roodhemden kwamen echter ook weinig voor de goal van Berghuizen. Beide ploegen gingen de rust in met de stand van 0-0.

In de rust werd in de kleedkamer van Manderveen 1 aangegeven om compact te blijven en direct druk te zetten, net zoals de eerste helft gebeurde.

Gelijk na rust deed zich al een goede kans op voor Manderveen 1, waarbij Tom Wessels snoei hard op de paal schoot. Na deze goalkans golfde het spel op en neer, met vooral veel duels op het middenveld en weinig kansen voor beide teams.

De beste kans voor Manderveen 1 was voor Timo Paus die vanuit een corner op goal kon koppen, maar daarentegen de bal recht in de handen van de keeper van Berghuizen kopte. Daarna kwam Berghuizen in aanval en werd de bal goed van de lijn gekopt door Stef Aman. Berghuizen drukte vervolgens door en daaruit volgde een goede kopbal, maar deze eindigde op de paal.

Gaande weg de tweede helft kwamen er steeds meer irritaties bij Berghuizen, wat hun spel niet ten goede kwam.

Na 90 minuten floot de scheids af, tot grote vreugde van de Manderveense spelers.

Volgende week treedt Manderveen 1 om 14:00 uur aan tegen Vosta.