Op een witte zondag moesten de roodhemden van VV Manderveen het opnemen tegen Vosta.

Het spelbeeld ging in de eerste helft gelijk op. Manderveen 1 was scherp en wist effectief met de kansen om te gaan.

Na het goede doorjagen van Tom Wessels kwam de bal bij Gijs Wesselink. De lange gelegenheidsspits wist vervolgens de keeper van Vosta op het verkeerde been  te zetten: 0-1.

Enkele minuten later wist de Manderveners ook de 0-2 te maken. Gijs Wesselink lobte de bal met gevoel over de keeper op de lat. Hierdoor ontstond de mogelijkheid voor Tom Wessels, die goed reageerde en zowel de bal als de verdediger in de goal wist te werken.

Vlak voor rust wist Gijs Wesselink met een streepbal vanaf eigen helft Tom Wessels te bereiken. Een op een met de keeper bleef de Manderveense ‘John Travolta’ ijskoud en schoof de bal onder in het doel.

Na de rust was het Vosta die lakens uitdeelde. Dit resulteerde dan ook in een doelpunt. Vanaf de linkerflank wisten de Enschedeërs de bal scherp voor te zetten. Mike Trap wist deze achter Bram Korte te krijgen.

Na de 1-3 ging Vosta meer druk zetten waardoor er gaten in de verdediging ontstonden. Wout Wesselink wist hiervan te profiteren met een individuele loopactie, zoals alleen Zinédine Zidane dit kon. Vanaf eigen helft kon de Manderveense nummer 9 doorlopen op de keeper en wist de bal tegen de touwen te schieten.

Vosta wist nog de 2-4 te maken, maar deze kwam te laat. Opvallend was dat de ploeg geen gebruik maakte van supersub René Dikken, die buiten de wedstrijdselectie werd gehouden.

Manderveen 1 gaat met een gevoel de winterstop in. De hele maand december werd er niet verloren door de volksclub. De eerstvolgende wedstrijd op het programma is op 20 januari tegen SVV.