Na bijna 3 maanden geen competitiewedstrijd te hebben gevoetbald, mocht het eerste elftal van VV Manderveen zondag aantreden tegen AVC Heracles.

Manderveen 1 begon ontzettend slap aan de wedstrijd, wat resulteerde in enkele gevaarlijke kansen. Ook keeper Bram Korte was nog niet helemaal wakker.

Na 20 minuten begon Manderveen 1 eindelijk de thuisploeg vast te zetten. Het verdedigingsduo Joris Wesselink en Timo Paus was ijzersterk en niet te passeren door de aanval van Heracles. Verder waren de kansen verdeeld over beide ploegen de eerste helft.

Gedurende de tweede helft begon Manderveen soeverein door de tegenstander onder druk te zetten. Dit leverde kansen op voor Wout wesselink en Tom Wessels. in de 65e minuut leidde dat tot de 0-1. Een prachtige steekpass van Wout Wesselink op Tom Wessels die de bal koelbloedig langs de keeper speelde.

In het laatste half uur begon Heracles steeds meer druk te zetten op de defensie van Manderveen 1. Bram Korte keepte de 2e helft een geweldige wedstrijd en hield veel belangrijke ballen tegen.

In de 89e minuut kwam Heracles op gelijke hoogte door een keurige goal van de spits.

Het noodlot sloeg toe voor Manderveen 1 in de 96e minuut toen de scheids de bal op de stip legde na een handsbal van Kas Rikmanspoel in de zestien meter. De aanvoerder van Heracles schoot de bal snoeihard binnen, buiten het bereik van Bram Korte.

Wat een mooie middag leek te worden voor Manderveen 1, eindigde zo helaas in een catastrofe. Er is ontzettend veel strijd geleverd door alle elf spelers en met opgeheven hoofd gaan ze naar de volgende wedstrijd, de eerste thuispot van 2019 tegen La première.