Het eerste elftal van VV Manderveen heeft met overmacht gewonnen van het Enschedese Vosta.

De wedstrijd begon fel van beide kanten, maar de Manderveners hadden al vanaf minuut één de overhand. In de befaamde vierde minuut kwam er een Braziliaanse salsa van Gijs Wesselink waarin hij 4 verdedigers van Vosta om de tuin leidde.

Na een paar kansen aan de Vosta zeide van onder andere die lange nummer 16 werd spits Gijs Wesselink gevloerd waaruit een penalty voort kwam. Deze werd koel benut door Joris Wesselink.

Enkele minuten later was wederom Gijs Wesselink de pineut met een roekeloze schop op het middenveld waaruit een gele kaart kwam.

Routinier Vincent Webbink, die eveneens opgeroepen was voor de wedstrijd, wist ook zijn doelpunt mee te pakken. Enkele minuten later werd Gijs Wesselink weer neergehaald binnen het strafschopgebied, met als uitkomst een penalty. Joris Wesselink wist hem wederom te benutten.

Na de met suiker gevulde thee werd Timo Paus geconfronteerd met een onbedoelde elleboog van Mike Trap. Gelukkig kon de verdediger gewoon door met een flink opgezwollen oogkas.

Een mooi geplaatste vrije trap van Mike Trap zette de stand op 4-1. Vlak hierna gaf keeper Bram Korte een lange bal op Gijs Wesselink die zo door kon lopen en zijn tweede doelpunt op naam zette.

Er gingen vervolgens twee rode en zes gele kaarten de lucht in, ten nadele van Vosta. Manderveen 1 bleef koel en wist nog een keer de touwen te raken door een goede steekbal van Wout Wesselink op zijn neef Gijs. De boomlange aanvalsleider brandde de 6-1 achter de Enschedese doelman.

De Manderveense selectie en hun achterban konden na de winst tevreden huiswaarts. Ere-supporter Bennie Aink was op de fiets nog steeds ontdaan van de overwinning.