Op deze zonnige zondag reisde het eerste elftal van VV Manderveen af naar FC ’t Centrum in Enschede

De wedstrijd werd om half drie afgetrapt. Manderveen 1 en het Centrum maakten er vandaag een mooie strijdlustige pot van. Harde duels werden afgewisseld met bij vlagen mooi voetbal.

Manderveen 1 was ook de eerste die het net wist te vinden. Wout Wesselink kopte de bal namelijk in eigen doel. Een klungelig moment voor de Manderveense aanvaller.

Na de 1-0 tegen begon Manderveen 1 meer in de wedstrijd te komen en kreeg het een penalty. Joris Wesselink schoot deze onberispelijk binnen. De bezoekers gingen door met druk zetten en kregen ook kansen. Roy Huzink kwam tot een schot, maar mikte deze helaas recht op de keeper af.

’t Centrum komt desondanks wederom op voorsprong. Uit een vrije trap koppen de Enschedeërs de 2-1 binnen, wat tevens de ruststand betekende.

In de tweede helft neemt Manderveen 1 het heft in handen. Het zocht de aanval, maar grote kansen bleven uit.

Na 55 minuten leek Manderveen 1 op weg naar de gelijkmaker. Joris Wesselink speelde Timo Roelofes in op het middenveld. De middenvelder brengt vervolgens Tom Wessels in stelling. Op snelheid spurt de spits door de Enschedese verdediging en vond Wout Wesselink die het vonnis jammer genoeg niet wist te voltrekken. De inzet miste kracht en precisie.

FC ’t Centrum werd enkele keren gevaarlijk uit de counter. Marc Brouwer was dichtbij, maar zijn schot belandde gelukkig voor de roodhemden naast de paal. Even later was het Timo Paus die dichtbij was met een kopbal. De typisch bewegende stopper zag zijn inzet katachtige gered worden door de doelman.

De Manderveense ploeg bracht in de slotfase nog kindsterretje Gerrit Schoneveld. De junior was nog dichtbij met een merkwaardige lob, maar Manderveen 1 kwam niet meer tot een doelpunt en moest dus helaas genoegen nemen met een onverdiende nederlaag.