De Manderveense eerste selectie ging vandaag op bezoek bij nummer twee van de ranglijst, FC Berghuizen.

A-junior Gerrit schoneveld kon zich opmaken voor zijn basisdebuut in de hoofdmacht.

Het eerste wapenfeit was van Manderveen. Wout Wesselink schoot na vijf minuten op het vijandelijke doel. Zijn inzet werd niettemin  goed gekeerd door de Oldenzaalse sluitpost.

Na vijftien minuten was het Berghuizen dat plotsklaps vrij voor doelman Bram Korte kwam. De buitenspeler leek een vorm van acute dronkenschap te hebben, aangezien hij de bal niet binnenschoot maar omviel.

Na 26 minuten werd Manderveen 1 een 1000% kans ontnomen. Wout Wesselink werd gelanceerd door Gerrit Schoneveld. Hij kon alleen richting goal, maar werd ten onrechte afgevlagd voor buitenspel.

In de boeiende eerste helft werd vervolgens Berghuizen gevaarlijk. Dennis Agterbos schoot snoeihard in de korte hoek. Carnavalliefhebber bram Korte voelt zich echter thuis in de Boeskoolstad en pareerde uitstekend. Joris Wesselink kopte even later uit een corner net over.

In de 42e minuut zette kampioenskandidaat Berghuizen de 1-0 op scorebord. Flankenflitser Heskamp kopte hiervoor een voorzet tegen de touwen.

De tweede helft begon voor de Manderveners met een valse start. Berghuizen kwam al in de tweede minuut na rust op 2-0. Een slippertje van Timo Paus, die naar eigen zeggen genomineerd moet worden voor de gouden bal, luidde het doelpunt in.

Zo’n tien minuten later werd het 3-0. Bram Korte wist een inzet niet goed te verwerken, waarna Agterbos de 3-0 binnen tikte.

Manderveen 1 liet het vervolgens compleet lopen, waardoor Berghuizen nog kon uitlopen tot 7-0.