Zondagmiddag klokslag 14 uur mochten het eerste elftal van VV Manderveen aantreden tegen titelkandidaat DTC’07.

Het is een tegenstander die Manderveen 1 wel ligt, want voor 2007 werd er zelfs nooit verloren van deze fusieclub uit het glooiende landschap rond de Dinkel. De trainer, Herman Middelkamp, had maar liefst 16 fitte spelers tot zijn beschikking waardoor iedere misstap na Koningsdag zou zorgen voor plaats op de bank.

In de eerste helft was het DTC die het spel in handen had. Binnen een kwartier resulteerde dit dan ook tot de openingstreffer. Na balverlies op het middenveld van Manderveen 1 wist DTC met een lange bal spits Ewout Oude Keizer te bereiken. Goalie Bram Korte had nog een kans om te bal te onderscheppen, maar hij bleef te lang op de doellijn staan. Eén-op-één wist de nummer 9 koel te blijven en de bal binnen te schieten.

Manderveen 1 wist via een corner nog gevaarlijk te worden, maar de kopbal van Timo Paus werd nog net van de lijn gehaald.

In de tweede helft brachten de rood-hemden Timo Roelofes en Roy Huzink. Manderveen 1 speelde met meer passie en overtuiging. Door snelle counters en goed voetbal wist beide teams kansen te creëren. In de slotfase werd het centrale duo Joris Wesselink en Timo Paus naar voren gestuurd. Dit resulteerde helaas niet tot de gewenste gelijkmaker.

Joris Wesselink en Wout Wesselink waren met hun hoofd nog dichtbij, zonder dat er veranderingen plaatsvonden op het scorebord.

DTC zat met de billen bloot en hoopte op een goede afloop. Supporters uit Lattrop en Tilligte zochten het hogerop met schietgebedjes. Puntenverlies in deze ‘Traditionsderby’ lag op de loer voor de titelkandidaat.

Het gevaarlijkste moment in de slotfase kwam van invaller Timo Roelofes die met een gelepelde vrije trap de doelman van de tegenstander dwong tot een katachtige redding. DTC ontsnapte als een gevangene in de serie Prison Break en mag zodoende nog steeds hopen op de titel.