Een mistig sportpark ’t Vollenbroek was vandaag het decor voor een clash tussen SV Zenderen Vooruit en VV Manderveen. Het spelbeeld ging gelijk op in de eerste twintig minuten. De eerste grote kans kwam van routinier Vincent Webbink die na een goede combinatie de bal vanaf 25 meter op de pantoffel nam.

De mannen uit Zenderen wisten af en toe gevaarlijk te worden door snel voetbal. In de 36ste minuut werd een goed onderschepping van het sterk spelende talent Stef Huistede razendsnel omgetoverd tot een grote kans voor de roodhemden. Met slechts drie passes werd Vincent Webbink alleen voor de keeper gezet. De keeper wist snel te anticiperen en keerde de inzet.

Vlak voor rust volgde er een dilemma toen de Manderveense goali richting de kantine liep om de bal te pakken. Een vlugge spelhervatting of een mummelmannetje tegen de kou?  De scheids besloot hierdoor snel te fluiten voor rust.

De tweede helft was het spelbeeld onveranderd. VV Manderveen wist het Zenderen Vooruit moeilijk te maken. De vlagger van Zenderen dacht echter dat deze dag vlaggetjes dag was en zwaaide met zijn vlag alsof de nieuwe haringen klaarstonden om geprikt te worden aldus assistent trainer Harmsen. Na 80 minuten gespeeld te hebben werd er offensief gewisseld door de trainer van Zenderen. Keeper Bram Korte werd zwaar op de proef gesteld. Twee snel op elkaar volgende afstandschoten werden met katachtige reddingen tegengehouden.

Uiteindelijk was het een corner in de 85ste minuut waardoor Zenderen Vooruit wist te scoren. Dit zorgde voor een einduitslag van 1-0. Volgende week staat een wedstrijd tegen DTC op het programma. De balsponsoren voor aankomende zondag zijn Huzink Bouwmaterialen Geesteren en Riwald Recycling Almelo.