In de voorlaatste speelronde ontving VV Manderveen zondagmiddag het in de middenmoot bivakkerende HVV Hengelo. Manderveen gaf tweemaal een voorsprong weg, het duel eindigde in 2-2.

Voor Manderveen, dat veel offensieve spelers miste door blessures, stond deze wedstrijd vooral in het teken van het zeker stellen van de tweede plaats in de competitie, daar deze recht geeft op een thuiswedstrijd in de halve finale van de nacompetitie. In het begin was Manderveen de betere ploeg. Een aantal kleine kansen werd om zeep geholpen en te vaak was de voorzet net niet goed om te kunnen scoren.

Serie gele kaarten
Wie wel scoorde was Gijs Wesselink. Hij punterde de bal hard voorbij de doelman van HVV Hengelo. Dat even later de 1-1 direct gemaakt werd was dan ook zuur. Manderveen was even de kluts kwijt en zag Hengelo het overwicht nemen. Met de rust op komst ging de storm aan beide zijden even liggen, de statistici konden enkel nog een serie gele kaarten voor de uitploeg noteren. Na de rust werden er in het eerste kwartier geen grote doelkansen opgemerkt.

Opnieuw een voorsprong
Na een uur mocht Gijs Wesselink alleen op de doelman af en schoot raak in de kruising, opnieuw een voorsprong voor Manderveen en ook deze keer kon er niet lang van worden genoten. Nadat Jorn Heidkamp de marge bijna verdubbelde en ook Hengelo al twee keer heel gevaarlijk was geworden voor het doel van Job Kuipers, moest de doelman van Manderveen nu wel vissen. Een harde kopbal was hem te machtig en de gelijkmaker was een feit.

Amper nog gevoetbald
In de slotfase ging Hengelo op zoek naar de driepunter en het had hier genoeg kansen toe. De verdediging van Manderveen was echter alert genoeg. In het restant van de wedstrijd werd er amper nog gevoetbald. Gele en zelfs twee rode kaarten werden er gegeven, maar de tijd was voor Manderveen nog te kort om er gebruik van te maken. Met deze 2-2 eindstand heeft VV Manderveen zich verzekerd van de tweede plaats in de 5e Klasse A.

Dat betekent dat het zich mag opmaken voor een thuiswedstrijd op zondag 12 juni in de halve finale van de nacompetitie.