Zondagmiddag stond het affiche DTC ’07 – VV Manderveen op het programma. Een wedstrijd die vorig jaar in de 5e klasse werd afgewerkt, deze jaargang een treffen tussen de koploper en Manderveen als nummer elf van de ranglijst.

De eerste noemenswaardige kans was voor DTC. Een afgemeten voorzet kon echter op wonderbaarlijke wijze niet worden ingegleden door de rechtsvoor van de thuisploeg. Aan de andere kant was Stef Oude Vrielink dichtbij de openingstreffer, zijn kopbal ging net over het doel. Tot de rust was het vooral een tactisch steekspel zonder weinig doelkansen.

Na de rust was Jorn Heidkamp tot tweemaal toe gevaarlijk, dichtbij een treffer kwam hij daarentegen niet. Deze viel uiteindelijk aan de andere kant achter doelman Job Kuipers van Manderveen. Spits Sam Tebbe van DTC wist zich voorbij een drietal verdedigers van Manderveen te draaien en schoot raak in de benedenhoek.

Een aanvallend onmachtig Manderveen kon in het laatste kwartier niet genoeg in de buurt van het vijandige doel komen, enkel Roy Huzink kon een poging wagen om de stand gelijk te trekken. Het bleef echter bij 1-0.

Met deze verliespartij heeft Manderveen de eerste seizoenshelft afgesloten met 8 punten uit 11 wedstrijden. Het staat daarmee op de 11e plaats in de competitie. Direct na de winterstop staat de uitwedstrijd tegen SV de Lutte op de rol.