Zondagmiddag stond op een grauw en sfeerloos Sportpark ‘n Tooslag de wedstrijd KOSC – VV Manderveen op de planning. Na een ietwat saai eerste uur en een door de arbiter ingeleide tumultueuze slotfase volstond één Ootmarsums doelpunt voor de overwinning.

Dat deze krachtmeting een eenzijdig spelbeeld zou opleveren was vooraf wellicht de verwachting. In de heenronde stond er na 90 minuten spelen een 0-5 overwinning voor KOSC op het scorebord. Deze editie waren de ploegen echter meer aan elkaar gewaagd.

In een eerste bedrijf was het KOSC dat één van de weinige kansen wist te verzilveren. Middenvelder Fabian Harperink positioneerde zich goed bij een voorzet het strafschopgebied in en kopte kort voor het rustsignaal raak. Kort hiervoor had de thuisploeg al een aantal pogingen gewaagd, voornamelijk via voorzetten vanaf de flank. Voor Manderveen was het devies vooral tegenhouden en via de tegenstoot gevaarlijk te worden. Enkel Kevin Huzink kon gevaarlijk worden, zijn schot werd echter gekeerd.

De thuisploeg dacht direct na rust op 2-0 te komen. Vanuit een hoekschop werd er op doel gekopt, de bal leek over de lijn en werd daar al dan niet met een arm weggehaald, maar de scheidsrechter liet het spel doorgaan. Voor Manderveen was Jorn Heidkamp kort na het uur dichtbij de gelijkmaker, kort voordat de vlam in de pan sloeg.

Een flinke overtreding op Kevin Huzink werd door de scheids niet op waarde geschat. Na wat getouwtrek over en weer kon er ruim vijf minuten later weer doorgespeeld worden. Het startsein voor Manderveen om de duimschroeven aan te draaien en de zoektocht naar de gelijkmaker extra te intensiveren. Veel kansen leverde dit niet op, Manderveen was niet bij machte om het overwicht in de slotfase in grote doelkansen om te zetten. Via een vreemde carambole was KOSC in de slotseconde nog dicht bij de 2-0.

Deze minimale verliespartij betekent dat Manderveen in 2023 nog niet heeft weten te winnen en onder de degradatiestreep blijft staan. Volgende week speelt de ploeg van trainer Thijs Masselink tegen concurrent BVV Borne. KOSC verstevigt haar positie bovenin de ranglijst en mag zich opmaken voor de derby tegen UD Weerselo.