Voorbeeld van afbeelding

Na 6 jaar actief te zijn geweest bij VV Manderveen Dames 1 zet Geert een punt achter zijn 43-jarige loopbaan als voetbaltrainer en -leider.
Geert is al jaren bekend bij voetbalvereniging Manderveen. Zo heeft hij het 1e elftal 4 seizoenen getraind, onder zijn leiding steeg VVM1 naar ongekende hoogte, namelijk de 5e plek. Later ging hij ons, de vrouwen van VVM trainen, overigens wel een primeur. Geert had nooit eerder een vrouwenteam getraind.
Hij haalde met ons het kampioenschap binnen en stak de overwinningssigaar aan. Toen ‘al dat gezoep’ begon had Geert het bekeken en ging op hoes an. Geert toonde altijd interesse in ‘zijn dames’, in de coronatijd werd er wekelijks gebeld/geappt met Silke hoe de vlag er bij stond in het team.
Hij vertelde vaak over zijn voetbalverleden, zowel als speler en trainer. Na jarenlang actief te zijn geweest binnen de voetbalvereniging van Manderveen, hebben verschillende anekdotes de revue gepasseerd. Enkele voorbeelden:


– Ie bint zo troag, n’en blind’n kan oe op ziene knee nog inhaal’n.

- Jullie mut d’r potdomme as de donder op an.

- Jullie stoat door potdomme zo stil dat jullie bienoa bint vastvreurn aan de groand.

- Man man man, ze snapt er mangs ook geen ene balle van met mekaar.

- Die scheids is n’en groot’n klootzak, die ken ik nog wa van ’t postagentschap.

- Ie hebt je een draaischijf van een olifant.


Geert hield niet van onderhandelen, hoe harder de dames begonnen te zeuren op een training, hoe meer Geert er van genoot. “Bint ze potdomme allemoal met die domme ezels bezig”, toen de dames tijdens de training gefascineerd waren door de paarden die bij Herman Godeke in de wei liepen.
Voor de wedstrijden en tijdens de rust werden de speeches van Geert graag aangehoord. Geert had vaak vast benaming en manieren om speelsters aan te spreken. “Woar zit den kleeeeen? Als hij Annemiek Bonke of Maddie Stopel bedoeld, en  “Ey witkop” als hij zich tot Mandy Huzink richtte.
Ook Emma Oude Hendriksman moest het vaak ontgelden. “Ie kunt better met de tegenstander in het cafe goan zittn met oe gelul”, zei die altijd tegen Emma. Evenals, “Emma ie proat alleen maar lucht.”
Geert wisselde Djill Hannink een keer al na 15 minuten voetballen, “Hij hadde vuls te vull zupp’n, hij wet ja nich of de tegenstander veur of achter em loopt.” Nu gaat het vervolgens elke wedstrijd, Djill hej weer zuppn?
Door zijn mooie anekdotes en fanatisme is Geert een toptrainer voor het damesteam geweest. Als team willen wij Geert dan ook hartelijk bedanken en hopen wij dat we hem nog verscheiden keren aan de zijlijn zien staan om ons aan te moedigen!