In de eerste wedstrijd na de winteronderbreking hebben SV De Lutte en VV Manderveen de punten gedeeld. In een enerverend en tumultueus duel scoorden beide elftallen één keer: 1-1. 

Het eerste half uur na de aftrap hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Namens de Lutte werd de paal geraakt en Jorn Heidkamp wist een prima doelkans niet te verzilveren. Kort voor de rust was het vooral Manderveen dat aanspraak maakte op de openingstreffer, welke echter in de slotseconde voor het rustsignaal aan de andere kant viel. Middenvelder Wouter Punt schoot diagonaal raak.

Op zoek

Dat Manderveen met een achterstand moest gaan pauzeren zorgde zeker niet voor een minder gemotiveerd elftal na de rust. Sterker nog, het was tot tweemaal toe dicht bij de gelijkmaker. Kevin Huzink trof met een kopbal eerst de paal, en even later met één poging de onderkant van de lat én de binnenkant van de paal. De Lutte zette daar een aantal counters tegenover die niet doeltreffend bleken. In de eindfase ging Manderveen meer en meer op zoek naar de beloning.

Vrije loop

Nadat Jorn Heidkamp zijn schot gekeerd zag worden door de doelman van De Lutte was het kort voor tijd toch raak. Kevin Huzink werd bereikt met een puike bal achter de defensie en hij schoot via de paal raak. Dat de grensrechter van De Lutte zijn vlag in de lucht stak mocht niet baten, na meerdere discutabele vlagsignalen van de lijnrechter was de scheidsrechter het gezwaai met de vaandel zat en liet het spel de vrije loop. 1-1.

Gewonnen punt

In de slotfase drong De Lutte aan. Thuis tegen een ploeg onder de degradatiestreep dienden namelijk drie punten veroverd te worden, zo was de insteek. Op de counter kon Manderveen nog een paar keer de weg naar het vijandelijke doel inzetten, echter zonder succes. Het bleef bij 1-1.  Voor Manderveen een gewonnen punt, daar het kort voor tijd nog tegen een achterstand aan keek.

Het doet nog volop mee in de strijd om het ontlopen van directe degradatie. Volgende week staat voor het team van Thijs Masselink de thuiswedstrijd tegen SV Almelo op het programma.