Waar voor veel Manderveners de focus op de carnavalsoptocht in Albergen lag, mocht de lokale VV aantreden tegen SV Almelo. Een wedstrijd waar gestreden zou worden voor de broodnodige punten aan de onderkant van de ranglijst. De thuisploeg leek haar zaakjes meer dan goed op orde te hebben met een 2-0 voorsprong na 80 minuten. Het werd echter nog 2-3 voor de Almeloërs. Manderveen opende vroeg in de wedstrijd de jacht op de driepunter. Blikvanger Jorn Heidkamp schoot in het zijnet en Wout Wesselink zag zijn inzet gekeerd worden. Almelo had na een kwartier het antwoord klaar, door met goed veldspel de spits te bereiken, die oog in oog met Kay Huzink echter niet raak wist te schieten. Het spel kabbelde voort richting de rust, zonder al te veel doelkansen.

In de tweede helft was Jorn Heidkamp direct dicht bij de 1-0, hij faalde echter jammerlijk van dichtbij. Net na het uur spelen was de verdiende voorsprong dan toch daar. Joris Wesselink etaleerde zijn specialisme en krulde een vrije trap in de kruising. Direct daarna verdubbelde Manderveen de marge, Jorn Heidkamp trof doel. In de slotfase drong Almelo meer aan en werd het spel ook wat harder. Met een minuut of tien op de klok werd de 2-1 binnengelopen door Cagdas Agca. De druk van de blauw-witten en de wat angstige houding van Manderveen werd de thuisploeg daarna fataal; een verre voorzet van Dennis Janmaat werd niet goed verwerkt en belandde in het doel achter Kay Huzink. In de laatste minuten bleef het spelbeeld hetzelfde, Almelo op zoek naar een doelpunt en Manderveen piepend en krakend op weg naar het einde. Het einde zou te laat komen voor de promovendus, want kort voor tijd werd het nog 2-3 voor de bezoekers door een intikker van Batuhan Orhan.

Met deze nederlaag blijft Manderveen voorlaatste en heeft het nu een achterstand van 10 punten op Almelo. De komende twee weken is de ploeg van Thijs Masselink vrij van competitievoetbal, 5 maart mag het uit bij KOSC laten zien wat er in het vat zit.