In de laatste speelronde van de poulefase van het bekertoernooi heeft DTC aan een kwartier genoeg gehad om Manderveen opzij te zetten. Na drie treffers in de eerste twintig minuten kon Manderveen daar slechts één treffer tegenover zetten.
De eerste kans was voor Mandervener Jorn Heidkamp. Hij mocht oog in oog met de keeper aanleggen voor de eerste treffer van de middag. Hij raakte echter de borst van de keeper. Manderveen was daarna verre van scherp. Al na drie minuten kon Sam Tebbe voor het eerst juichen. Bij de tweede paal kopte hij via het lichaam van Timo Paus en de binnenkant van de paal raak.
Manderveen schrok niet wakker; sterker nog, na twee maal met de ogen te hebben geknipperd was het opnieuw Tebbe die raak kopte uit een vrije trap vanaf de flank. Hij vermeed leep het fysieke contact en kon vrij inkoppen voordat doelman Kay Huzink kon ingrijpen. Manderveen probeerde wat terug te doen en was dichtbij. Timo Paus kon vanuit een hoekschop zijn voet echter net niet goed tegen de bal krijgen.
Dat DTC-aanvaller Sam Tebbe zijn scherpte niet verloren had in de zomerstop, etaleerde hij na een kwartier spelen zelfs voor een derde maal. Op identieke wijze als zijn tweede treffer, tekende hij ook de derde aan. Manderveen kon geen grip krijgen op de spelhervattingen van de oranje-blauwen.
In het verloop van de eerste helft hield Kay Huzink zijn ploeg op de been door niet nog meer treffers toe te laten. DTC bleef de belangrijke duels op het middenveld winnen en gunde Manderveen weinig ruimte.
Na de pauze kwam Manderveen beter in zijn spel. Hoewel de eerste kans nog voor DTC was en de Manderveense doelman zijn team weer eens op de been hield, kon Kevin Huzink met een goede kans de 1-3 aantekenen. Waar het niet dat zijn geplaatste poging uit de hoek werd gegrist door de doelman.
In de laatste 10 minuten kreeg Manderveen nog een aantal kansen. Jorn Heidkamp scoorde prompt de 1-3 en zorgde weer voor hernieuwd vertrouwen in een resultaat. Maik Huzink joeg even later met zijn linker een bal rakelings langs de kruising en Kevin Huzink pegelde op de lat. Ook DTC kreeg nog een poging. David Westerhof vond opnieuw Kay Huzink op zijn weg.
Voor Manderveen geen man overboord. In een groep met KOSC, Luctor en DTC werden er in totaal 3 punten behaald; een verdienstelijk resultaat. Volgende week treft het in eigen huis Hoeve Vooruit in de eerste wedstrijd van de competitie.