VV Manderveen heeft in de competitie-ouverture direct laten zien dat het haar ambities kracht bij kan zetten. Na een sterke eerste, en ietwat rommelige tweede helft werd Hoeve Vooruit met 2-0 verslagen. 

Manderveen, dat als doelstelling heeft om minimaal een nacompetitieplek te behalen, begon furieus aan het treffen. Al in de vijfde minuut was Jorn Heidkamp dicht bij de openingstreffer. Zijn schot belandde op de vuisten van de doelman van de Hoeve. Even later mocht hij het nogmaals proberen, maar ook oog in oog met diezelfde doelwachter leverde het de thuisploeg geen treffer op. 

Aan de andere kant was De Hoeve voor het eerst gevaarlijk. Nadat Wout Wesselink namens de rood-witten de derde kans in korte tijd gemist had, kwam Manderveen-verdediger Timo Paus, die verder solide speelde, goed weg dat een tackle niet als overtreding en dus een strafschop werd beoordeeld. 

Manderveen was niet onder de indruk en zette nog eens aan. Gevolg was dat kort achter elkaar de eerste en tweede treffer van de competitie werden aangetekend. Eerst trof Kevin Huzink doel, even later was Wout Wesselink trefzeker op aangeven van Jorn Heidkamp. 

Na de pauze was het vooral de uitploeg dat aandrong. Met diverse kansen was het dicht bij de aansluitingstreffer. Een schot dat de lat raakte en via de doellijn terug het veld in stuiterde was het wapenfeit waarmee de Hoeve het dichtst bij was, maar ook een aantal sterke reddingen van Job Kuipers en sterk verdedigend werd van de achterhoede mogen benoemd worden. 

In de slotfase leek de storm van de bezoekers wat te gaan liggen en kregen Jorn Heidkamp en Kevin Huzink nog kans om de score te vergroten, alvorens er bij een 2-0 stand werd afgefloten. 

Manderveen staat met deze overwinning direct in de bovenste regionen van de competitie. Volgende week treft de ploeg van Thijs Masselink het afgelopen seizoen gedegradeerde VV Twenthe in een uitwedstrijd in Goor. 

Job Kuipers; Cees Peterman(Rick Stopel), Luuk Withag(Kay ter Haar), Timo Paus(Stef Oude Vrielink), Stef Huistede; Joris Wesselink, Wout Geerink, Dylan Nijland(Gerrit Schoneveld); Wout Wesselink, Kevin Huzink, Jorn Heidkamp 

34minuut 1-0 Kevin Huzink 

38 minuut 2-0 Wout Wesselink

Voorbeeld van afbeelding