Na tweeënhalve week zonder competitievoetbal heeft VV Manderveen afgelopen zondag verloren van Zenderen Vooruit. Na een vroege tegentreffer kwam Manderveen, mede door onduidelijke keuzes van de arbitrage niet tot scoren en bleek één treffer genoeg voor Zenderen om de eerste overwinning van het seizoen te noteren. 

In de beginfase was duidelijk merkbaar dat de bezoekers een lange periode geen competitievoetbal gespeeld hadden. Bij de eerste lange bal van achteruit stond de defensie flink te slapen en kon buitenspeler Job Vetketel raak schieten. Ook hierna bleek Manderveen nog niet helemaal bij de les en kreeg de spits van Zenderen een grote kans om de score te verdubbelen; hij schoot van dichtbij echter hoog over. 

Namens Manderveen kwamen Joris Wesselink en tot tweemaal toe Kevin Huzink tot kleine kansen, maar beiden troffen geen doel. Zenderen trok zich wat terug en gokte op de tegenaanval, maar nam het doel van Job Kuipers voor de pauze niet meer onder vuur. 

Na de rust begon Manderveen, mede door wat aanpassingen, agressiever aan de wedstrijd. Het drukte wat meer vooruit, zonder echt grote kansen in het eerste gedeelte van de tweede helft. Jorn Heidkamp kreeg na een minuut of 70 de grootste kans. Nadat hij even daarvoor door een zwakke aanname een grote kans in rook op zag gaan, mocht hij nu wel aanleggen alleen voor de keeper. Hij schoot echter onzuiver en trof geen doel. Ook Zenderen kreeg nog flinke kansen, maar ook aan de overzijde kon niet gejuicht worden. 

In de slotfase kwam Manderveen met een heus slotoffensief. Dat resulteerde direct in een doelpunt van Joris Wesselink, die tot ieders verbazing de treffer afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Iets wat zelfs voor de toeschouwers verwarrend was, omdat hij zich ten eerste niet in buitenspelpositie bevond en de bal tevens via een tegenstander voor zijn voeten was beland. De scheidsrechter koos ervoor om met de grens mee te gaan en het doelpunt te annuleren. Joris Wesselink maakte hieropvolgend als aanvoerder wat misbaar, zonder hierbij grove bewoordingen te uiten. Desondanks mocht hij van de arbiter gaan douchen. 

In de slotminuten kreeg de wedstrijd een nog vreemdere wending toen Kevin Huzink werd neergehaald in het strafschopgebied. Zenderen was het met deze beslissing niet eens omdat de speler die werd neergelegd, de bal al lang geschoten had. Aan de discussie tussen de scheidsrechter en de thuisploeg kwam snel een einde toen de grensrechter van Zenderen zijn vlag in de lucht stak en meldde dat hij voorafgaand in de aanval buitenspel had geconstateerd. De reeds gegeven strafschop werd dus geannuleerd. Voor Manderveen reden om verhaal te gaan halen bij de grensrechter van de thuisploeg. Dat hij tegen de scheidsrechter aangaf bij zijn beslissing te blijven en even later wel zijn foutieve vlagsignalen toegaf aan de toeschouwers was voor Manderveen reden om naar binnen te gaan. In de tocht naar de kleedkamer werd er nog met kaarten gezwaaid, waaronder voor trainer Thijs Masselink. 

Een bijzonder treurige middag voor zowel Manderveen als het gehele Twentse amateurvoetbal. Voetballend was het opnieuw onvoldoende, maar de nederlaag zal nog moeilijker te verkroppen zijn door de gebeurtenissen in de slotfase, welke ook grotendeels op het conto van de grensrechter van Zenderen te schrijven valt. Voor Zenderen, dat zijn eerste overwinning van het seizoen boekte, zou de feeststemming ook zomaar wat minder kunnen zijn door de gebeurtenissen aan het einde van de wedstrijd.